DRACHTEN – De politie heeft zondagmorgen op de Noordkade in Drachten een 18-jarige inwoner van Haule aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een bromfiets bestuurde. Agenten zagen de man samen met een passagier zonder helm op de bromfiets rijden. Nadat zij de mannen een stopteken hadden gegeven, bleek de bestuurder naar alcohol te ruiken. Hij werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau waar hij 735 ug/l blies.

Zijn vrienden die inmiddels naar het bureau waren gekomen om hem op te halen, gedroegen zich daar erg vervelend. Eén van de mannen, een 17-jarige inwoner van Wijnjewoude, voldeed niet aan het bevel om te vertrekken. Hij werd aangehouden en is ingesloten voor verhoor. Hij krijgt proces-verbaal voor het niet voldoen aan bevel of vordering.

De 18-jarige man uit Haule kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en moest zijn rijbewijs in leveren, daarnaast krijgt hij een bekeuring voor het niet dragen van de helm.