Een motorrijder is zondagmiddag omstreeks 14.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto op de Noordwolderweg in Vinkega. Een automobilist, 56-jarige inwoner van Zwolle, die uit de richting van De Blesse kwam was de inrit van een woning voorbij gereden en wou daarom keren op de weg. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de bestuurder van de personenauto hierbij de motorrijder, 22-jarige inwoner van Wolvega, die vanuit de richting Noordwolde naderde over het hoofd gezien. De motorrijder werd door de aanrijding gelanceerd en kwam vervolgens op het wegdek terecht, hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht.

Bureau Verkeersongevallen Analyse van de politie Friesland doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. Een berger zorgde voor de afvoer van de auto en de motor. Tijdens de afhandeling van het ongeval was de weg tijdelijk afgesloten.