De politie onderzoekt een overval die donderdagmiddag omstreeks 16.30 uur heeft plaatsgevonden in een winkel aan de Van harenstraat. Een medewerker, een 38-jarige inwoner van Wolvega, werd door een man aangesproken die hem naar scheermesjes vroeg. Toen hij de man naar de plaats had gebracht waar deze lagen pakte deze een pistool en eiste dat de kluis werd opengemaakt en vertelde dat hij geld wilde. Toen hij eenmaal het geld in zijn bezit had moest de medewerker zich op het toilet afzijdig houden, waarna hij verdween. De winkelmedewerker deed aangifte.

Het signalement van de dader is als volgt:

■Blanke man
■lengte 1.80 meter
■ongeveer 30 jaar.
■Donkerblond haar, waarvan de zijkanten van zijn hoofd kaal waren geschoren (hanenkam).
■De man droeg een licht gekleurde spijkerbroek met gebleekte vlekken op de achterkant.
■Hij droeg een grijze trui, mogelijk met capuchon.
■De dader liep op licht gekleurde schoenen.

Hebt u donderdagmiddag iemand gezien die aan dit signalement voldoet of andere bijzonderheden opgemerkt? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000