NOORDWOLDE – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 44-jarige inwoner van Noordwolde aangehouden. De man wordt er van verdacht een 50-jarige plaatsgenote te hebben mishandeld tijdens een vechtpartij op de Hoofdstraat. Een aantal buurtgenoten was daar met elkaar op de vuist gegaan, nadat er onenigheid was ontstaan over de geluidsoverlast die een tuinfeest bij één van de woningen veroorzaakte. De politie was eerder die avond en nacht al bij de woning geweest en had de feestvierders gemaand de muziek wat zachter te zetten. Gezien de steeds grimmiger wordende sfeer reageerde de politie op de laatste meldingen met meerdere eenheden, waaronder twee hondengeleiders. Inmiddels bleken meerdere buurtbewoners met elkaar op de vuist te zijn gegaan. Met enige moeite en de inzet van de wapenstok lukte het de partijen te scheiden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de gang van zaken.