OOSTERWOLDE – Tijdens de avondmarkt in Oosterwolde heeft de politie vrijdag extra toezicht gehouden. In de middag bleek dat er iets mis was gegaan met betrekking tot het omleiden van het verkeer. Vrijdagmiddag werd het asfalt gelegd op de Venekoterbrug. Er werd besloten om de brug in het centrum niet af te sluiten tot de eerder genoemde brug weer in gebruik kon worden genomen. Deze maatregel had wel tot gevolg dat er een knelpunt ontstond in het centrum.
Zowel verkeersregelaars als de politie hebben het verkeer geregeld zodat de doorstroming, met name ook voor de bussen van de lijndiensten, toch door kon gaan. Een aantal marktkooplui moest wachten met het opbouwen van hun stand.

Op de markt zelf is door de politie te voet toezicht gehouden. Dit is met name gebeurd in de nachtelijke uren. Er werden geen incidenten gemeld. Drie keer werd een bekeuring uitgeschreven voor wildplassen (90 euro).