OOSTERWOLDE – De politie heeft zondagavond na een achtervolging op de Hoge Haer een 36-jarige automobilist uit Oppenhuizen aangehouden. Een surveillerende motoragent reed over de Houtwal zag twee auto’s met hoge snelheid achter elkaar aanrijden. De bestuurder van de laatste wenkte de motoragent met hevige gebaren. De man vertelde dat hij net een aanrijding had gehad en dat de veroorzaker was doorgereden en dat er mogelijk alcohol in het spel was. De motoragent besloot direct de achtervolging in te zetten. De 36-jarige reed met hoge snelheid om zo aan de agent te kunnen ontkomen. Uiteindelijk stopte hij met zijn auto op de Hoge Haer. De chauffeur stapte uit en ging er rennend vandoor. Echter na zo’n tien meter struikelde hij al over zijn eigen benen en de agent kon hem dan ook snel aanhouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Hier blies de man 1040 ug/l, goed voor een rijverbod van 13 uur en een proces-verbaal. Tijdens het verhoor verklaarde de verdachte dat hij al sinds zijn 18e zonder rijbewijs reed. Ook hiervoor werd proces-verbaal opgemaaktl. Tenslotte werd er nog proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van een ongeval. Nadat dit alles was afgehandeld, mocht de 36-jarige het bureau weer verlaten.