OOSTERWOLDE – De politie heeft dinsdag met de aanhouding van een 18-jarige inwoner van Appelscha en een 18-jarige inwoner van Ravenswoud een groot aantal vernielingen opgelost. De vernielingen vonden in de weekenden plaats in Oosterwolde en Appelscha in de periode van mei tot en met juli. De vernielingen bestonden uit het kapot gooien van ruiten van woningen. Ook auto’s moesten het ontgelden. Er is voor tienduizenden euro’s aan schade aangericht. De politie kwam de daders op het spoor door benadeelden en buurtbewoners brieven te sturen met daarin het verzoek uit te kijken naar de daders. Naar aanleiding van reacties van getuigen en buurtbewoners kreeg men het tweetal in het vizier. De beide mannen zijn vervolgens aangehouden en voor verhoor ingesloten. De twee zijn in verzekering gesteld en er wordt proces-verbaal opgemaakt.