OOSTERWOLDE – Naar aanleiding van klachten over snel rijdende bromfietsen wordt hier door de politiesurveillanten van politieteam Stellingwerf extra aandacht aan besteed. Woensdag omstreeks 14.00 uur werd een 18-jarige bromfiets bestuurder aangetroffen in het centrum van Oosterwolde. Op de rollenbank bleek de bromfiets te snel te kunnen rijden. Hiervan wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tevens is de bestuurder aangezegd dat bij de tweede overtreding het voertuig in beslag wordt genomen.
Diezelfde dag rond 11.30 uur werd op de N381 een 43-jarige bestuurder uit Meppel gecontroleerd. Zijn personenauto bleek niet verzekerd te zijn. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens moest direct een verzekering worden afgesloten.

Tijdens diverse controles werden woensdag ook vier bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.