DE BLESSE – Woensdagmorgen heeft er een grote brand gewoed in restaurant en zalencentrum Pieter Poot in de Blesse. Het pand is daarbij helemaal verloren gegaan.

De brandweer van Wolvega kreeg tegen 10 voor tien de brandmelding, bij aankomst werd er al opgeschaald naar middelbrand en zeer kort daarna grote brand. Brandweerkorpsen van Wolvega, Noordwolde, Oldeberkoop bestreden de brand. Ook werd er een dompelpomp van korps Joure opgeroepen. Later werd er een Grip 1 situatie gegeven waarop ook de verbindingswagen van Drachten werd opgeroepen. Ook kwam er een ambulance stand-by staan. Bij nader inzien is de dompelpomp van het Jouster korps niet ingezet.
De hond van de eigenaar kwam om bij de brand. De eigenaar van Pieter Poot woonde boven de zaak. Omdat er maar één brandkraan in de buurt was, had de brandweer grote moeite met blussen. Daarom werd er hulp ingeroepen van het grootwatertransport.

Het is hard werken voor de brandweer met deze temperaturen. Er moest dan ook tijdig afgelost en gedronken worden. De politie had de doorgaande weg afgezet. De automobilisten moesten een andere route kiezen.