APPELSCHA – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarge inwoner van Appelscha en een 15-jarige en een 28-jarige inwoner van Oosterwolde aangehouden op de Boerestreek in Appelscha. Omstreeks middernacht zagen agenten dat er een vechtpartij gaande was op de Boerstreek. Ze spraken één van de betrokkenen, de inwoner van Appelscha, aan. Deze weigerde echter elke medewerking en wilde zich ook niet identificeren. De agenten besloten hem daarom aan te houden.

De andere twee verdachten probeerden deze aanhouding vervolgens te voorkomen, waarbij ook diverse bedreigingen werden geuit. Met veel moeite en het gebruik van de wapenstok en pepperspray wisten de agenten dit te voorkomen. Met behulp van inmiddels te hulp geschoten collega’s konden de drie verdachten uiteindelijk worden aangehouden. Zij werden naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.