HAULE – Een kalf is zaterdagmorgen gedood bij een felle schuurbrand aan de Dorpsstraat in Haule. In de schuur voor jongvee stonden verder een tractor en een partij stro en hooi. Die zijn ook verloren gegaan. De naastgelegen schuur bleef gespaard. De tachtig koeien die er in stonden zijn uit voorzorg naar buiten gestuurd.

De boer van het betreffende bedrijf is op vakantie, meldt brandweercommandant Ids Hooisma. Het vuur werd tegen negen uur ontdekt door de hulpen die op het bedrijf aan het werk waren. Zij hebben de boer verwittigd op zijn vakantieadres.

De jongveeschuur is totaal verloren gegaan. Voor de brandweer was er geen redden meer aan. Derandweerkorpsen van Haulerwijk, Oosterwolde en Appelscha bestreden de brand.

Aan het einde van de morgen is een kraan ingezet die de balen hooi en stro uit elkaar moest trekken.

Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niks bekend.