HAULE – De politie stelt een onderzoek in naar een brand in een schuur aan de Dorpsstraat. Zaterdagochtend ontstond de uitslaande brand in een vrijstaande schuur waarin jong vee aanwezig was. Aanwezige medewerkers ontdekten de brand. De brandweer startte direct de bluswerkzaamheden waarbij de politie de omgeving afzetten.

Met behulp van omstanders konden de 28 stuks jongvee uit de stal worden gehaald. Met uitzondering van één kalf, die gedeeltelijk verbrandde, lukte dit. De veearts heeft het beest laten inslapen. Ook de jongveeboxen in de naastgelegen schuur zijn ontruimd.

Ter plaatse vernam de politie dat er mogelijk een dader het maïsveld was ingevlucht. Daarop werd een Cessna vliegtuig, met een warmtebeeldkijker de lucht ingestuurd. Er werden geen persoon getraceerd.

Nadat de brandweer het vuur onder controle had kon het jongvee, dat in de weilanden was gedreven, terugkeren naar de boerderij. Dit gebeurde dankzij de hulp van meerdere dorpsbewoners.

Wat de oorzaak van de brand en of er sprake is van brandstichting word onderzocht door de politie.

[i]Zie ook: [url=http://www.112oosterwolde.nl/?pagina=reader&newsid=7511]Kalf dood bij grote brand in schuur[/url][/i]