OOSTERWOLDE – De politie heeft maandagmiddag drie jongens van 15, 16 en 17 jaar, allen uit Oosterwolde, aangehouden op verdenking van diefstal. Rond 16.20 uur kreeg de politie de melding dat een getuige had gezien dat er drie mannen, in de bossage, een fiets aan het openbreken waren.

Twee van de drie waren in de richting van de Oerkampweg weggefietst met een afgesloten fiets op de schouders. Op de Oerkampweg troffen de agenten het duo, de 16- en 17 jarige jongens, met de gestolen fiets aan. Zij werden aangehouden op verdenking van diefstal en overgebracht naar het politiebureau. Op dat moment kwam de derde 15-jarige verdachte voorbij fietsen. Ook hij werd aangehouden.

Een 20-jarige benadeelde uit Oosterwolde kwam net daarvoor tot de ontdekking dat zijn fiets weg was en zag de politie nog in de buurt staan. Hij vroeg om hulp omdat zijn fiets was gestolen. De agenten waren nog niet onderweg naar het politiebureau waardoor een korte confrontatie met de gestolen fiets snel mogelijk was. Na controle met de fietssleutel bleek het de fiets van de aangever te zijn. Hij is naar het politiebureau gegaan om aangifte van diefstal te doen en van vernieling van zijn fiets. Daarna kon hij deze weer meenemen. Alle drie de verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.