HAULE – De politie is op zoek naar een automobilist die betrokken is geweest bij een aanrijding die donderdagmorgen rond 07.00 uur plaatsvond op de splitsing Haulerdiek/Zwettedijk.

Daarbij raakten een 38-jarige inwoner van Opeinde en een 20-jarige inwoner van Veenhuizen gewond. De oorzaak van de aanrijding was, dat de onbekend gebleven automobilist, die vanaf de Haulerdiek kwam aanrijden, plotseling de Zwettediek op reed. De 20-jarige bestuurder die uit de richting van Veenhuizen kwam, moest om een aanrijding te voorkomen, naar links uit te wijken. Daarbij botste hij frontaal op de 38-jarige automobilist die uit tegenover gestelde de richting kwam. De andere auto is vervolgens doorgereden. De 20-jarige bestuurder is per ambulance met borstklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

De politie wil graag in contact met getuigen komen en met de bestuurder van de onbekende auto. Zij kunnen via 0900-8844 met de politie bellen. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.