APPELSCHA – De politie heeft maandag 14 december een 50-jarige inwoner van Roden aangehouden op verdenking van afpersing en mishandeling. Een nog openstaande schuld was aanleiding om een 35-jarige inwoner van Appelscha in het voorjaar van 2009 thuis op te zoeken. De 35-jarige man kreeg bezoek van de 50-jarige inwoner van Roden en een handlanger omdat ze de schuld wilden incasseren. Voor zijn woning werd hij door de mannen opgewacht en kreeg de opdracht om ter plaatse de schuld te betalen. Toen de man aangaf dit niet te kunnen werd hij door de incasseerders ernstig mishandeld. Het slachtoffer moest zicht door een huisarts laten behandelen. Hem werd vervolgens te kennen gegeven dat hij zijn schuld op korte termijn moest voldoen, want anders zouden er andere maatregelen volgen. Doordat het slachtoffer een gedetailleerde beschrijving kon geven van de incasseerders kon de 50- jarige inwoner van Roden op 14 december worden aangehouden. De identiteit van zijn handlanger is bij de politie bekend en ook hij wordt binnenkort aangehouden. Uit het politieonderzoek is ook gebleken dat er meer mensen bij deze zaak betrokken zijn en de politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen. De 50-jarige inwoner van Roden wordt vandaag, donderdag 17 december, voorgeleid aan de officier van justitie.