OOSTERWOLDE – De politie Fryslân heeft in het kader van de campagne “Oud en Nieuw is pas echt vet als je een beetje oplet” een spotje geplaatst op haar YouTube Kanaal. In het spotje wordt de kijker gewezen op de gevaren en gevolgen van het gebruik en de handel in illegaal vuurwerk. Die ellende kan voorkomen worden! Niet vaak genoeg kan gewezen worden op de gevaren van illegaal vuurwerk. Illegaal vuurwerk voldoet niet aan de Nederlandse veiligheidseisen. Het is vaak veel zwaarder en reageert heftiger dan legaal vuurwerk. Daardoor is het levensgevaarlijk voor de gebruikers, maar ook voor de omstanders.

[b]Heb lef, bel de politie![/b]
Mocht je vermoedens hebben van handel in illegaal vuurwerk, dan kun je contact opnemen met de politie via 0900-8844. Ook kun je gebruik maken van de Meld Misdaad Anoniem lijn onder nummer 0800-7000. Zie je dat iemand bezig is met vernielingen of het afsteken van zwaarder vuurwerk, aarzel niet en bel 112. Daar pak je ook daders mee!

[i]Bekijk de video hieronder.[/i]