VEENHUIZEN – Vrijdagmorgen om 07:30 uur werd het brandweerkorps van Veenhuizen gealarmeerd voor een eenzijdig ongeval op de Dominee Germsweg te Veenhuizen. Onderweg naar het incident kreeg de brandweer informatie van de alarmcentrale dat er nog een voertuig van de weg was gegleden en in de sloot was beland. Echter hierbij waren er geen slachtoffers gevallen. Ter plaatse bij het ongeval bleek de bestuurster van het voertuig door de gladheid naast de weg te zijn gekomen en daarbij een boom te hebben geraakt. Hierdoor schoot de auto de weg weer op en kwam ze net voor een andere boom tot stilstand.
De vrouw had door het ongeval last van haar onderrug en is door de brandweer van Veenhuizen en ambulance uit haar voertuig gehaald. Het slachtoffer is door de ambulance meegenomen naar het UMCG in Groningen. Nadat het voertuig door de bergingsbedrijf was weggesleept kon de brandweer terug keren richting de kazerne.
Op de terugreis richting de kazerne zag de brandweer nog een auto aan de kant staan. De bestuurder van dit voertuig was ook van de weg gegleden en had ook een boom geraakt. De brandweer heeft de auto nog gecontroleerd maar hoefde verder niet in actie te komen. De man kon zelfstandig uit het voertuig komen en had geen verwondingen. Ook zijn auto werd door de bergingsbedrijf weggesleept .