DONKERBROEK – Dinsdagavond vond er op de N381 tussen Oosterwolde en Drachten een ongeval plaats waarbij een personenauto te water raakte. De 64-jarige chauffeur van een vrachtwagencombinatie uit het Duitse Bremen die in de richting van Drachten reedt raakte door een nog onbekende oorzaak in de berm terecht. De chauffeur probeerde zijn voertuig vervolgens weer op de weg te krijgen.

Vanuit de tegenovergestelde richting naderde op dat moment een personenauto die werd bestuurd door een 39-jarige automobilist uit Diever. De man zag de vrachtwagen scharen en het leek erop dat de combinatie op zijn weghelft zou belanden. Door zijn uitwijk manoeuvre schoot de personenauto naar rechts door de berm de Opsterlandse Compagnonsvaart in. De bestuurders van beide voertuigen kwamen met de schrik vrij.

De verkeersongevallen specialisten van de politie kwamen ter plaatse om alles in kaart te brengen. De vrachtwagen werd door Broekhuizen weer op de weg gezet en kon vervolgens zijn weg vervolgen. De personenauto werd door Broekhuizen afgevoerd.