DONKERBOEK – De politie heeft donderdagmiddag in een loods aan de Herenweg drie inwoners van Oosterwolde van 35, 52 en 57 jaar, een inwoonster van Oosterwolde van 42 jaar en een inwoner van Broeksterwoude van 44 jaar aangehouden.

De agenten hadden een anonieme tip gekregen dat er in de loods mogelijk een hennepkwekerij zou zitten. Eenmaal aangekomen bij de loods zagen de agenten een auto staan. In de loods liep een man en bij het zien van de agenten kwam hij naar buiten. Aan de 52-jarige man uit Oosterwolde werd gevraagd of er een hennepkwekerij in het pand zat. De man bevestigde dit en de agenten besloten om een nader onderzoek in te stellen. In de loods werden vier personen aangetroffen die druk bezig waren met het knippen van de hennepplanten. De vier werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ook de 52-jarige werd aangehouden en eveneens overgebracht naar het politiebureau. Hier werden alle vijf voor nader onderzoek ingesloten.

In de loods werden 311 hennepplanten aangetroffen. De planten en de aanwezige apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Na onderzoek van het energiebedrijf bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. Namens het energiebedrijf werd dan ook aangifte gedaan.