NOORDWOLDE – De politie heeft zondagnacht een 20-jarige man uit Noordwolde een rijverbod van 24 uur opgelegd, omdat hij vermoedelijk onder invloed van speed verkeerde en een auto bestuurde. Surveillerende agenten zagen de man bijna geheel op de linker rijstrook rijden van de Geldering in Noordwolde en gaven hem een stopteken. De man had grote pupillen en in zijn auto lagen allerlei attributen die op drugsgebruik wezen. Hij gaf toe speed te hebben gebruikt. Hierop is de man aangehouden en moest een bloedproef ondergaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt wegens het besturen van een motorvoertuig onder invloed van drugs.

Zondag 06:20, Pastoriestraat Wolvega, een 22-jarige bestuurder uit Heerenveen, 130 ug/l.

Zondag 01:26, Hoofdstraat west Wolvega, een 42-jarige bestuurder uit Creil, 590 ug/l, rijbewijs ingevorderd.

Zondag 01:41, Wolvegasterweg Oldeberkoop, een 33-jarige bestuurder uit Oldeberkoop, 620 ug/l, invordering rijbewijs.

Zondag 03:00, Hellingstraat, Noordwolde, een 55-jarige bestuurder uit Noordwolde, 365 ug/l.