OOSTERWOLDE – De politie heeft zondagmiddag op de Schottelenburgweg een 73-jarige automobilist uit Oosterwolde aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol, het verlaten van de plaats van een ongeval en poging tot doodslag.

Surveillerende agenten kregen een melding dat de bestuurder tussen Donderen en Norg een andere auto had geraakt. Ook zou de man gevaarlijk rijgedrag vertonen. Op de Weper in Oosterwolde kreeg agenten de 73-jarige automobilist in het vizier en ze gingen dan ook achter de man rijden. Op de Schottelenburgweg nabij het Oost stond ook een politieauto. Eén van deze agenten stond op de weg en gaf de bejaarde bestuurder een stopteken. Hij negeerde dit echter en bleef doorrijden. De agent moest aan de kant gaan om te voorkomen dat hij werd aangereden. Uiteindelijk kon de bestuurder klem worden gereden. Hij werd uit zijn auto gehaald en aangehouden.

De verdachte werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 710 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. Tevens werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Daarnaast werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van een ongeval en poging tot doodslag. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.