OOSTERWOLDE – De rechter-commissaris heeft maandagmiddag besloten om een 20-jarige inwoner van Leeuwarden langer vast te houden. De man werd in de nacht van zaterdag 20 maart op zondag 21 maart aangehouden op verdenking van poging doodslag.

Buiten een horecagelegenheid aan de Stationsstraat had de Leeuwarder een 18-jarige inwoner van Oosterwolde geslagen. Daarbij maakte de verdachte volgens getuigen onder andere gebruik van een ketting. Ook werd het 18-jarige slachtoffer in zijn gezicht geschopt. Een 18-jarige inwoner van Oosterwolde die tussen beide wilde komen, werd ook geslagen door de Leeuwarden. De twee slachtoffers deden aangifte. De verdachte werd diezelfde nacht nog aangehouden.

Op vordering van de officier van justitie besloot de rechter-commissaris maandagmiddag om de 20-jarige Leeuwarder voor 14 dagen in bewaring te stellen.