APPELSCHA – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag de brandweer geassisteerd bij een woningbrand aan de Boslaan. De brand is vermoedelijk ontstaan in de schoorsteen waarna deze zich uitbreidde. De bewoners die een brandlucht roken en vervolgens naar buiten liepen, zagen vonken uit het rietendak komen. Aanvankelijk probeerde men zelf de brand te blussen. Toen dit niet lukte belde men via 1-1-2 de brandweer. Doordat de brand zich snel uitbreidde, zagen de bewoners geen kans meer om waardevolle spullen uit de woning te halen. Een brandweerman raakte aan zijn been gewond toen de schoorsteen naar beneden viel. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De technische recherche stelt nog een onderzoek in naar de juiste oorzaak van de woningbrand. De woning werd door de brand grotendeels verwoest.