OOSTERWOLDE – De politie heeft in het onderzoek naar brandstichting op een school in Oosterwolde een 16-jarige inwoner van Nijeberkoop, een 16-jarige inwoner van Appelscha en een 16-jarige inwoners van Oosterwolde aangehouden. De jongen uit Nijeberkoop is de hoofdverdachte en hij zit ook nog steeds vast.

Op 28 mei 2010 werd in een toilet van een school aan de Quadoelenweg brand gesticht. De brand werd gelukkig in een vroeg stadium ontdekt en kon daardoor snel worden geblust. De toiletgroep liep desondanks grote schade op. Namens de school is aangifte gedaan.

De politie startte een onderzoek om dader(s) te achterhalen. Afgelopen dinsdagochtend werd de 16-jarige jongen uit Nijeberkoop aangehouden. Hij wordt gezien als hoofdverdachte omdat hij met behulp van een brandbare vloeistof de brand heeft gesticht. De jongen bekende tegenover de rechercheurs de brandstichting. Hij was volgens eigen zeggen boos en wilde een daad stellen. De verdachte werd donderdag op vordering van de officier van justitie geleid voor de rechter-commissaris. Die besloot vervolgens om de jongen in bewaring te stellen.

In het onderzoek werden ook twee handlangers van de jongen als verdachte gehoord. Deze twee 16-jarige jongens uit Oosterwolde en Appelscha moesten donderdagochtend naar het politiebureau in Oosterwolde komen. Na verhoor werd tegen de twee proces-verbaal opgemaakt. Ze mochten dezelfde dag het politiebureau weer verlaten.