OOSTERWOLDE – De politie heeft vrijdagavond een verkeersongeval op de N381 afgehandeld waarbij drie kinderen gewond raakten. Tussen de verkeerslichten en de Drie Tolhekken reden twee vrachtauto’s met een sleeptang aan elkaar gekoppeld in de richting van Appelscha. Plotseling werd de combinatie onbestuurbaar, mogelijk door een blokkering in het tweede voertuig. De achterste vrachtwagen duwde hierdoor de voorste op de linkerweghelft. Op dat moment botste een personenauto met 5 inzittenden op de voorzijde van de vrachtwagen en kwam vervolgens tegen een boom in de rechterberm tot stilstand.

De hulpdiensten werden gewaarschuwd en ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Een 12-jarig jongetje, een 12-jarig meisje en een 13-jarig meisje, allemaal afkomstig uit Emmen zijn met letsel aan hun arm, hoofd en gezicht per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Het meisje werd door de brandweer uit de auto gehaald. De andere inzittenden, een 46-jarige man en een 44-jarige vrouw, beide ook uit Emmen, werden ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht maar hielden geen verwondingen over aan het ongeval.

De vrachtwagenchauffeurs, een 28-jarige man uit Nieuw Buinen en een 39-jarige man uit Buinen kwamen met de schrik vrij. Bureau Verkeersongevalsanalyse heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. De provinciale weg is meerdere uren afgesloten geweest en kon rond 21.45 uur weer vrijgegeven worden voor het verkeer.