APPELSCHA – Even voor 22:00 uur werd het brandweerkorps van Appelscha onder prio 2 gealarmeerd voor een buitenbrand nabij het Canadameer te Elsloo. Staatsbosbeheer die zorgt draagt voor het recreatiegebied kreeg de melding dat er brand was nabij het Canadameer en heeft hierop de hulp van de brandweer en politie gevraagd.
Jongeren uit de ongeving van Appelscha en Langedijke en andere omliggende plaatsen waren na de wedstrijd van Nederland – Brazilie afgereisd naar het Canadameer. Daar hebben zij op drie verschillende plekken vuur gemaakt. In verband met het rook en stookverbod wat vanaf 2 juli geldt in de gemeente Ooststellingwerf werden de branden geblust en gedoofd.
De brandweer heeft één van de vuren uit gemaakt met de hoge druk. De andere twee zijn door de aanwezige zelf uitgemaakt hier hoefde de brandweer het alleen nog te controleren. Ook moesten de jongeren het aanwezige blik en glas opruimen. Staatsbosbeheer heeft nogmaals verzocht om de politie om herhaling te voorkomen.