APPELSCHA – Woensdagochtend om 00:10 uur werd Appelscha opgeschikt door een harde knal. Aan de Vaart Noordzijde zou een schip in brand staan. Bij aankomst van de brandweer van Appelscha bleek het schip niet in brand te staan. Op het schip wat aan de kade vast lag had een explosie plaatsgevonden.

Het echtpaar lag in de punt van het schip te slapen toen ze werden gewekt door een harde knal. Toen ze van boord stapte zagen ze de ravage. Bijna alle ramen van de boot waren gesprongen. Ook enkele ramen van een woning tegenover het schip was door de harde knal vernield. De brandweer heeft de boot gecontroleerd met een warmtebeeldcamera en explosie meter om er zeker van te zijn dat er geen gevaar meer was of kon ontstaan. Ook werden twee gasflessen van boord gehaald.

De explosie is vermoedelijk ontstaan door een lekkage bij een gas koelkast. De bewoners hebben veel geluk gehad, zij hebben bij de explosie geen verwondingen opgelopen en kwamen met de schrik vrij. Voor de man en vrouw is door de politie in de omgeving opvang geregeld.