DONKERBROEK – De politie heeft bij een massale vechtpartij in- en rond een feesttent in Donkerbroek in de nacht van vrijdag op zaterdag twee inwoners van Jubbega van 20- en 21 jaar aangehouden. Rond 01.00 uur werd de hulp van de politie ingeroepen door de beveiligingsmedewerkers van een feest wat werd gehouden in een tent aan de Geert Wolter Smitweg. In de tent waren een grote groep jongeren bestaande uit tientallen personen uit verschillende dorpen met elkaar op de vuist gegaan. Met veel moeite lukte het de agenten om de jongeren, die behoorlijk onder invloed van alcohol waren, uit de tent te krijgen en de rust te herstellen. Dit was helaas van korte duur want op het parkeerterrein ging men elkaar weer te lijf. Met diverse politie-eenheden waaronder een hondengeleider met de politiehond zijn de partijen uit elkaar gehaald en weggestuurd. De Jubbegaasters zijn diverse keren gesommeerd om weg te gaan maar zij bleven recalcitrant waarna ze zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.