DONKERBROEK – De politie heeft zaterdagmiddag een 43-jarige man uit Haulerwijk aangehouden op verdenking van bedreiging. Eerder die dag was de auto van de verdachte in opdracht van een deurwaarder inbeslaggenomen. De man dacht dat zijn auto bij een bedrijf aan de Bovenweg zou zijn gestald en kwam verhaal halen. Daarbij ging hij door het lint en volgde een worsteling met een 40-jarige medewerker. De medewerker werd geslagen en bedreigd met een mes. Ondertussen werd de politie via 1-1-2 gealarmeerd. Bij aankomst van de politie was het de medewerker gelukt om de 43-jarige te bedaren. De man werd vervolgens aangehouden en er volgde een fouillering. Daarbij werd het mes aangetroffen en inbeslaggenomen. Plotseling verzette de man zich tijdens de fouillering en er volgde een worsteling waarbij de agenten met de verdachte tegen een wand met een ruit werden gedrukt. Een van de agenten ging met zijn arm door het ruit heen met als gevolg een paar snijwonden. Uiteindelijk lukte het om de man onder controle te krijgen en over te brengen naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. De gewonde agent werd door ambulancepersoneel aan zijn snijwonden behandeld. De 40-jarige medewerker uit Donkerbroek heeft aangifte gedaan.