MAKKINGA – De politie heeft maandag 9 augustus een 74-jarige inwoner van Makkinga aangehouden op verdenking van het vergiftigen van dieren.

Aanleiding:

Eind juli trof de politie uitgelegd vergiftigd aas aan in het Dokter Poolbos onder Makkinga. Dit aas, dode kippen en mussen, was overgoten of geïnjecteerd met Parathion en Lindaan, levengevaarlijke en verboden landbouw bestrijdingsmiddelen. Het aas was hier neergelegd, waarschijnlijk met de bedoeling om aasetende predatoren, zoals roofvogels, te vergiftigen. De dieren die dit aas eten sterven een langzame en afschuwelijke dood.

Onderzoek

Aangezien er al jaren lang vergiftigde roofvogels maar ook honden aan werden getroffen in deze omgeving, is door de politie een camera geplaatst in het Dokter Poolbos. Op de beelden van de camera was te zien dat de verdachte vergiftigd aas in het bos verspreidde.

Op maandag 8 augustus is de Makkingaaster aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de doorzoeking in de bijgebouwen van zijn woning werd een fles Parathion aangetroffen. Deze fles lag begraven in een kippenhok. De verdachte was geen onbekende van de politie want in 2003 is ook proces-verbaal tegen hem opgemaakt voor het uitleggen van vergiftigd aas.