APPELSCHA – De politie heeft woensdagochtend rond 08.45 uur een 34-jarige inwoner van Dwingeloo aangehouden op verdenking van rijden onder invloed op de Bosberg. Rond 08.15 uur kregen surveillerende agenten melding van een eenzijdige aanrijding op de N381. Een personenauto zou daar in de berm staan met de neus in het water. Eenmaal ter plaatse bleek de bestuurder al uit de auto te zijn verdwenen. Agenten zagen dat er bloed op het stuur en het interieur aanwezig was en stelden een zoektocht in naar de man. Op de bosberg werd de 34-jarige man aangetroffen. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Hier blies de man 540 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Bureau Verkeersongevalsanalyse stelde een onderzoek in.