APPELSCHA – De politie heeft maandag in het kader van een onderzoek naar mensensmokkel en mensenhandel, doorzoekingen verricht in vier woningen in Drenthe en Friesland. Vier verdachten zijn aangehouden. In Appelscha werden meerdere (buitenlandse) dames aangetroffen waarvan er één illegaal in Nederland verblijft.
Ook in Zwiggelte en Assen zijn twee illegale vreemdelingen aangetroffen. De illegale vreemdelingen zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

De vier verdachten, mannen van 42, 48, 52 en 52 jaar, zijn aangehouden in Zwiggelte, Assen, Appelscha en Drachten. Ze worden verdacht van mensenhandel, mensensmokkel, witwaspraktijken en deelname aan een criminele organisatie. Een van de verdachten wordt ook verdacht van verkrachting. De aanhoudingen en doorzoekingen zijn gedaan in het kader van een onderzoek naar mensensmokkel en -handel.

Alle verdachten zijn actief in de wereld van illegale escortservice. De politie kwam hen op het spoor door informatie die o.a. binnenkwam bij het prostitutieteam van de politie en door klachten van burgers over mogelijke prostitutieactiviteiten bij bepaalde woningen. Tijdens de doorzoekingen zijn administratieve bescheiden in beslag genomen. De aangehouden verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Het politieonderzoek wordt nog voortgezet.