HAULERWIJK – De politie heeft vrijdagnacht vijf jongens van 17 en 18 jaar uit Groningen, Leek, Tolbert en Veendam aangehouden voor openlijke geweldpleging. Gealarmeerde agenten reageerden op een getuigenmelding van vernielende jongeren op de Haspel Boven in Zevenhuizen.

Na onderzoek bleek dat de vijf knapen in Haulerwijk, via Een-west (Drenthe) naar Zevenhuizen een spoor van vernielingen hadden aangericht. Zeker vier bushokjes werden vernield. Ook werden ruiten van een leegstaande woning aan de oude Streek in Zevenhuizen vernield. Agenten gingen op basis van het verstrekte signalement op zoek naar de verdachten. Zij wisten het vijftal even later in een bushokje in Zevenhuizen in te rekenen.

De verdachten werden voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Zij zullen vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op