OOSTERWOLDE – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.00 uur een 24-jarige inwoner van Oosterwolde aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen een “45-kilometer” voertuig rijden op de Dertien Aprilstraat. De bestuurder reageerde in eerste instantie niet op het stopteken van de agenten maar reed door. Op de Grietmanslaan bracht hij het voertuig tot stilstand en ging er lopend vandoor. Het lukte de agenten om de man na een korte achtervolging aan te houden en over te brengen naar het politiebureau. Aangezien het vermoeden bestond dat de man alcohol gebruikt had, is een ademanalyse afgenomen. De verdachte blies 445 ug/l, goed voor een proces-verbaal. Tevens had de 24-jarige al een rijontzegging. Ook hier voor kreeg hij een proces-verbaal.