WASKEMEER – De politie heeft donderdag 16 december een 52-jarige man uit Waskemeer aangehouden op verdenking van diefstal. De dag ervoor hadden getuigen een goed signalement gegeven van een man die op de Leeksterweg in Haulerwijk een fiets wegnam en in zijn auto zette. Er werd aangifte gedaan. Politieagenten sloegen aan op het signalement en vermoedden dat het om de 52-jarige ging. Door de officier van justitie werd besloten om de man aan te houden. Op de Leidijk volgde donderdag de aanhouding. Daar bleek de fiets te staan die op de Leeksterweg was weggenomen. De 17-jarige aangeefster uit Haulerwijk had de agenten de sleutel van het slot meegegeven. Deze bleek te passen waarna de fiets terug gegeven kon worden aan de rechtmatige eigenaar. In de hokken en schuren op het terrein werden in totaal nog 4 dames – en herenfietsen aangetroffen. Twee daarvan bleken na onderzoek van diefstal afkomstig te zijn. Naar de herkomst van de andere twee fietsen wordt onderzoek gedaan. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij verhoord is. Donderdagmiddag is hij heengezonden. Hij blijft wel verdachte.