HAULERWIJK – De politie heeft met de aanhouding van 25-jarige inwoner van Den Helder en een 29-jarige inwoner van Haulerwijk een inbraak in een auto opgelost. In de nacht van zaterdag 1 januari op zondag 2 januari werd ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond in de Norgerweg.

Met een steen was het portierraam ingeslagen en werd geprobeerd de radio uit de auto te stelen. De radio zat dusdanig bevestigd dat dit niet lukte. Wel hadden de inbrekers een USB stick gestolen en grote schade aan de auto aangericht. Een bewakingscamera maakte beelden van de verdachten. De beelden werden geplaatst op internet.

Afgelopen woensdag kwam de 29-jarige inwoner van Haulerwijk zich melden op het politiebureau. Hij had zich zelf herkend op de beelden. Tijdens het verhoor bekende de man de inbraak. Diezelfde dag werd ook een 29-jarige inwoner van Den Helder als verdachte door de Koninklijke Marechaussee gehoord, dit omdat de man militair is. Hij bekende ook betrokken te zijn geweest bij de inbraak.

Tegen de twee werd proces-verbaal opgemaakt. Het is onbekend wat er met de USB-stick is gebeurd.