OOSTERWOLDE – De politie van Heerenveen en Oost- en Weststellingwerf gaan donderdag officieel met een bikteam van start. Dit team, bestaande uit zes bikers, zal voornamelijk ingezet gaan worden bij evenementen, tijdens horeca-, en voetbaldiensten en voor toezicht in bos- en natuurgebieden.
Het inzetten van bikers biedt een groot aantal voordelen ten opzichte van surveillance per wagen. Zo hebben bikers een beter contact met het publiek, zijn ze geluidslozer, wendbaarder en is het minder schadelijk voor het milieu. Het voordeel ten opzichte van de wandelende surveillance is uiteraard dat bikers veel sneller zijn. Bovendien kunnen de fietsen in bepaalde situaties ook als wapen of dranghek gebruikt worden. In Leeuwarden, Sneek en Dokkum en omstreken zet de politie al geruime tijd bikers in, waar zowel politie als burgers positief op reageren. Onlangs is in Drachten ook bikersteam gepresenteerd.