APPPELSCHA – Maandagavond heeft even voor 19:00 uur een uitslaande brand gewoed in een horecagelegenheid aan de Vaart Zuidzijde in Appelscha. De brand die in de snackbar was ontstaan greep snel om zich heen. Bij aankomst van de brandweer van Appelscha vlogen de vlammen al uit de afzuiger op het dak en zorgde voor veel rookontwikkeling. Hierop is besloten op te schalen naar middelbrand waardoor ook het korps van Oosterwolde werd gealarmeerd. De brandweer kon middels een hogedruk met schuim de brand in het pand snel blussen. Via de achterzijde van het pand werd de brand op het dak geblust met een tweede hoge druk. De inzet van het korps van Oosterwolde was hierdoor niet meer nodig. De brand is vermoedelijk ontstaan in de frituurpan of afzuiger.

De snackbar heeft rook en waterschade opgelopen.