WASKERMEER – De politie heeft vrijdag een pand aan de Breebergweg onderzocht. Afgelopen donderdag waren twee bewoners, een 36-jarige man en een 51-jarige man, aangehouden op verdenking van diefstal van een aanhangwagen. De beide mannen hadden een aanhangwagen meegenomen naar een schuur aan de Breebergweg. De politie kon de twee aanhouden en zij werden voor nader onderzoek ingesloten.

Op die locatie startte de politie donderdag een uitgebreid onderzoek waarbij een milieuovertreding werd geconstateerd. Zo troffen agenten 20 dode tropische vogeltjes en was de verzorging van paarden onvoldoende. Daarmee is een onderzoek opgestart naar dierenkwelling door de politie en de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit.

Daarnaast ging de politie vrijdag de schuur verder onderzoeken en trof daarbij 100 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen waaronder lawinepijlen, vlinders, strijkers en nitraatcrackers. Daarnaast werden op verschillende plekken in totaal 3 vuurwapens, 6 kogelgeweren, 3 pistolen en 3 luchtdrukpistolen aangetroffen.

Het vuurwerk en de wapens zijn inbeslaggenomen. De beide mannen werden vrijdag heengezonden voor het incident van afgelopen donderdag maar konden direct weer worden ingesloten in verband met de inbeslagname van de wapens en het vuurwerk. De politie heeft de zaak in onderzoek.