OOSTERWOLDE – De politie stelt een onderzoek in naar een gewelddadige overval die dinsdagavond plaatsvond in een woning aan De Fenne in Oosterwolde. Tussen 20.40 uur en 22.30 uur werd bij de woning aangebeld. Toen de deur werd opengedaan werden de bewoners met vermoedelijk een vuurwapen bedreigd. De overvallers drongen vervolgens de woning binnen. In de woning waren nog vijf andere bewoners aanwezig.

Een van de bewoners werd mee genomen naar een andere ruimte waar hij werd mishandeld en vastgebonden. De andere bewoners werden door nog twee andere inmiddels gearriveerde overvallers ondervraagd en bedreigd om geld af te geven. Uiteindelijk verlieten de overvallers het pand. Het is nog onduidelijke wat er precies is weggenomen.

De politie heeft in en rondom de woning sporenonderzoek verricht. Ook werd kort gesproken met de slachtoffers en getuigen. Deze gesprekken gaan vandaag verder. Ook zal vandaag een buurtonderzoek worden gehouden. Aan alle bewoners is slachtofferhulp aangeboden.