DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 51-jarige man uit Oosterwolde en een 22-jarige man uit Donkerbroek aangehouden op verdenking van diefstal/inbraak. Rond 03.07 uur kreeg de politie de melding dat beveilingspersoneel een auto met aanhangwagen op de Amperelaan had zien staan. Gezien het tijdstip en het vermoeden dat het mogelijk om een inbraak ging alarmeerden de beveiligingsmedewerkers de politie en hielden zij de auto in de gaten. Daarbij werd gezien dat de twee verdachten kwamen aanlopen en in de auto instapten. De gealarmeerde agenten troffen het voertuig met de inzittenden nog op dezelfde locatie aan en voerden een controle uit. Daarbij werd in het voertuig inbrekerswerktuig, waaronder een breekijzer, aangetroffen. De mannen werden aangehouden en voor nader onderzoek op het politiebureau ingesloten. Of er sprake is van inbraak en/of diefstal en de betrokkenheid van deze verdachten daarin wordt onderzocht.