OOSTERWOLDE – De politie heeft in het onderzoek naar de gewelddadige overval op een woning aan de Fenne een 23-jarige inwoonster van Nijkerk aangehouden op verdenking van afpersing en gijzeling. Op dinsdagavond 22 februari 2011 belden de overvallers bij de woning aan. Toen de deur werd opengedaan werden de bewoners bedreigd. De overvallers drongen vervolgens de woning binnen. In de woning waren vijf mensen aanwezig. Eén van de bewoners werd mee genomen naar een andere ruimte waar hij werd mishandeld en vastgebonden. De andere bewoners werden door nog twee andere inmiddels gearriveerde overvallers bedreigd om geld af te geven. Uiteindelijk verlieten de overvallers het pand. Direct na de overval konden agenten in de omgeving van Oosterwolde een 18-jarige inwoner van IJmuiden en een 27-jarige inwoner van Nieuw-Vennep aangehouden. De dag na de overval kon een 28-jarige inwoner van Assendelft worden aangehouden. Deze drie verdachten zitten nog vast. Het onderzoek ging door omdat de politie het sterke vermoeden had dat er meer overvallers waren geweest. Dinsdag werd de 23-jarige inwoonster van Nijkerk aangehouden. Ook zij werd voor nader onderzoek ingesloten. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.