OOSTERWOLDE – De gemeenten Oost- en Weststellingwerf hebben besloten dit weekend geen paasvuren toe te staan. Er was op 1 april reeds een rook- en stookverbod afgekondigd. Gezien de weersvoorspelling – zonnig, aanhoudend droog – is besloten de aangevraagde vergunningen in te trekken. Ook mag vanaf heden de stapel niet worden vergroot. Het gaat in Ooststellingwerf om tien paasvuren, in Weststellingwerf om zes.

De grootste paasvuren zijn vanouds in Elsloo, Appelscha, Fochteloo, Vinkega en Oosterstreek. De gemeenten nemen vandaag contact op met de diverse Plaatselijke Belangen om het besluit mee te delen. Zodra de bulten wel in brand kunnen worden gezet, geven de beide gemeentes dit aan bij de aanvragers van de vergunning.

Burgemeester Van Klaveren, voorzitter van de IBOW, de Intergemeentelijk Brandweer Oost- en Weststellingwerf, verklaart het volgende: “Een klein vonkje is al voldoende om brand te veroorzaken, zo waren er afgelopen weekend nog enkele kleine heidebrandjes. Ik ken al onze Plaatselijke Belangen en ik weet zeker dat ze begrip zullen hebben voor onze beslissing.”