LEEK – Met de aanhouding van twee mannen (40 en 50 jaar) uit Oosterwolde (Fr) heeft de politie woensdagnacht vermoedelijk een inbraak verijdeld. Na een inbraakmelding bij een metaalbedrijf aan de Auwemalaan in Leek, werd een onderzoek ingesteld. Het bleek dat er was geprobeerd om in het bedrijf in te breken. In de omgeving van het bedrijf troffen agenten beide Friezen aan. Ze gedroegen zich verdacht en hadden geen duidelijk verhaal over hun aanwezigheid op het industrieterrein. In de omgeving werd een vermoedelijk door de daders gebruikte auto aangetroffen. Bij onderzoek in de auto troffen agenten inbrekerswerktuigen aan. De auto bleek al eerder gebruikt bij een eerdere inbraak. Het duo werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. De auto werd in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.