OOSTERWOLDE – De politie heeft maandag in het onderzoek naar de gewelddadige overval op een woning aan de Fenne een 19-jarige inwoner van Nieuw Vennep aangehouden op verdenking van afpersing en gijzeling. Op dinsdagavond 22 februari 2011 belden de overvallers bij de woning aan. Toen de deur werd opengedaan werden de bewoners bedreigd. De overvallers drongen vervolgens de woning binnen. In de woning waren vijf mensen aanwezig. Eén van de bewoners werd mee genomen naar een andere ruimte waar hij werd mishandeld en vastgebonden. De andere bewoners werden door nog twee andere inmiddels gearriveerde overvallers bedreigd om geld af te geven. Uiteindelijk verlieten de overvallers het pand. Direct na de overval konden agenten in de omgeving van Oosterwolde een 18-jarige inwoner van IJmuiden en een 27-jarige inwoner van Nieuw-Vennep aangehouden. De dag na de overval kon een 28-jarige inwoner van Assendelft worden aangehouden. Op 28 maart werd een 23-jarige inwoner van Nijkerk als vierde verdachte aangehouden. Inmiddels is de 18 jarige inwoner van IJmuiden in vrijheid gesteld. Hij blijft wel verdachte in de zaak.

[b]Zie ook:[/b]
[url=http://www.112oosterwolde.nl/?pagina=reader&newsid=8090]29 maart 2011 – Vierde verdachte aangehouden voor overval woning [/url]
[url=http://www.112oosterwolde.nl/?pagina=reader&newsid=8061]23 februari 2011 – Twee aanhoudingen in verband met overval [/url]
[url=http://www.112oosterwolde.nl/?pagina=reader&newsid=8060]23 februari 2011 – Overval op woning in Oosterwolde[/url]