De wedstrijdploeg van brandweer IBOW post Oosterwolde heeft gisteren een tweede plaats behaald bij de provinciale brandweerwedstrijden klasse 112. Een tiental ploegen kreeg in Surhuisterveen een leuk en toepasselijk scenario voorgeschoteld.

Het incident speelde zich af tijdens de jaarlijkse wielerronde in Surhuisterveen. Een ploegleiderswagen was op het parcours tegen een lantaarnpaal gebotst. De lantaarnpaal viel om over de naastgelegen tribune. Daarbij raakten drie personen gewond, waarbij één persoon doorboord werd door een stuk ijzer, en tweede slachtoffer lag onder de afgebroken lantaarnpaal terwijl het derde slachtoffer met een pijnlijke enkel bij de afgknapte paal zat met stroomdraden. De inzet op de gekantelde ploegleiderswagen deed de plaatselijke brandweer. Deze maakte middel-hv voor de wedstrijdploegen om het incident bij de tribune te bestrijden.

Als de brandweer ter plaatse komt moet eerst de wielerronde stilgelegd worden bij de politie of de organisatie. De wielrenners willen er langs en de brandweer heeft zijn handen vol aan het tegenhouden van de wielrenners om andere ongelukken te voorkomen. Als de wielrenners bij de 3e ronde nog niet tot stilstand geroepen zijn, botst er één tegen de brandweerwagen aan. Op dat moment zijn er vier slachtoffers waar de brandweer voor moet zorgen.

Al met al een pittig incident waarin de ploegen volop aan de bak moesten. Bij de prijsuitreiking ’s avonds werd de volgende uitslag bekend gemaakt.

Uitslag:
1. Groep 3 van Hoogezand-Sappemeer met 1157 punten
2. Ploeg Oosterwolde met 1146 punten
3. Ploeg Bierum met 1138 punten
4. Ploeg Grootegast met 1136 punten
5. Ploeg Heerenveen met 1130 punten
6. Ploeg Franeker met 1103 punten
7. Ploeg Westerbork met 1103 punten
8. Ploeg Damwoude met 1055 punten
9. Ploeg Lemmer met 1031 punten
10. Groep 4 van Hoogezand-Sappemeer met 1066 punten

De eerste drie ploegen gaan door naar de gewestelijke wedstrijden in Groningen op zaterdag 28 mei.