OOSTERWOLDE – De 46-jarige Oosterwoldenaar wist niet wat hij er mee aan moest, toen zijn zoon en twee vrienden thuis kwamen met een plastic zak met bijna 37.000 euro. Het geld was afkomstig van een straatroof. De man was niet naar de politie gegaan. ‘Om mijn zoon te beschermen’, zei hij gisteren tegen de rechtbank. De zoon deed een opleiding voor beveiliger. En daarbij kon hij geen politiecontacten gebruiken.
Op 9 augustus 2010 werd een 31-jarige inwoner van Oosterwolde bij een bushalte aan de Vaart ZZ in Appelscha beroofd. De drie overvallers gingen er vandoor met de rugzak waarin bijna 37.000 euro zat. De man verstopte het geld onder zijn bed. Uiteindelijk kwam de zaak toch uit en moest het geld worden ingeleverd. Er ontbrak bijna 7000 euro. De Oosterwoldenaar wist niet waar het ontbrekende bedrag was gebleven. Hij vermoedde dat er bij het tellen iets fout was gegaan. De man kreeg 100 uur werkstraf.