OOSTERWOLDE – Het woninginbrakenteam van de Friese politie vraagt pensionhouders en eigenaren van bed and breakfasts alert te zijn op gasten die niet alleen voor vakantie naar onze mooie provincie komen. De afgelopen periode is in Fryslân een aantal inbrekers uit Oost-Europa aangehouden. Na onderzoek door het woninginbrakenteam bleken deze inbrekers te verblijven in pensions en bed and breakfasts in onze provincie.

Overdag deden ze zich voor als toerist, maar ’s nachts verlieten ze de accommodatie om op inbrekerspad te gaan. U als pensionhouder of eigenaar van een bed and breakfast kunt een belangrijke bijdrage leveren in het verminderen van criminaliteit in Fryslân.

Heeft u gasten in uw accommodatie die op ongebruikelijke tijdstippen op pad gaan en waarbij u niet een goed gevoel heeft? Neem dan contact op met de medewerkers het Woninginbrakenteam van de politie Fryslân. U kunt hen bereiken via 0900 – 8844.

Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

U kunt ook contact opnemen met de rechercheurs van de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE). U kunt uw verhaal dan anoniem vertellen aan rechercheurs van de Friese politie. De medewerkers van de CIE zijn te bereiken via 0592-452555.