OOSTERWOLDE- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 51-en 40-jarige inwoner van Oosterwolde aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof. Een oplettende getuige zag rond 01.00 uur twee mannen zich verdacht ophouden bij een bedrijf aan de Venekoterweg en belde de politie. De getuige gaf daarbij een goede beschrijving van de auto waarin de verdachten waren gestapt. Naar aanleiding van de melding stelden de agenten een onderzoek in. Op de Hornleger kwamen de agenten de betrokken auto tegen waarna de bestuurder een stopteken kreeg. In de auto troffen de agenten een aantal cherrycans met daarin brandstof en een hevelslang aan. Beide verdachten werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. De brandstof, hevelslang en de auto werden in beslag genomen. Bel bij heterdaad situaties altijd via 1-1-2 de politie.