APPELSCHA – De politie heeft donderdagavond op de Van Emstweg een 11-jarige jongetje uit Oosterwolde aangehouden. De jongen had eerder die avond enkele ruiten van de brandweerkazerne in het dorp vernield. Ook de brievenbus moest het ontgelden en de jongen stak ook nog vuurwerk af. Een getuige zag dit alles gebeuren en probeerde het jongetje aan te houden. Dit lukte niet omdat hij snel op zijn fiets er vandoor ging. De politie werd gewaarschuwd en de agenten gingen naar Appelscha. Al snel kwam de melding dat een medewerker van de brandweer de jongen had gevonden. De 11-jarige werd overgedragen aan de politie en vervolgens naar het politiebureau gebracht. Gezien zijn leeftijd is strafvervolging niet mogelijk. Wel wordt een zorgmelding opgemaakt. De verzekering van de ouders zal vermoedelijk de schade vergoeden.